contes_de_salme_logo_01

Les Contes de Salme

De Gîte des Contes de Salme

Authentiek, warm en comfortabel.

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Gîte Des Contes de Salme beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Prijzen beginnen bij:

De “Gîte des Contes de Salme” is gevestigd in het oude kasteel van Vielsalm, daterend uit de 16eème eeuw. Uitkijkend over het meer van de Doyards van Vielsalm, biedt het een adembenemend uitzicht op de overvloedige natuur van de streek.

Het gebouw heeft de eeuwen overleefd en zit vol geschiedenis.
De eerste sporen van het bestaan van het gebouw dateren uit de 16e èmeeeuw. In die tijd verbleef de graaf van Vielsalm hier voordat hij zijn toevlucht zocht op de hoogten van Salmchâteau. In de 17eème eeuw had het kasteel vele eigenaars. Een deel van het gebouw werd gebruikt als stal, en sporen van dit gebruik zijn te vinden in het restaurantgedeelte met de “nissen” die werden gebruikt om het vee te huisvesten.
In de jaren negentienhonderd werd het gebouw omgebouwd tot hotel en kreeg het de naam Maison Marnix of Maison Mouton.

Tenslotte werd dit prachtige huis in het begin van de jaren 2000 met veel zorg door de eigenaars omgebouwd tot een restaurant en gîte. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd met een constante zorg om de historische conformiteit te respecteren, terwijl de gîte is aangepast aan modern comfort. Met behoud van de charme van de plek is de gîte des Contes de Salme voorzien van alle moderne gemakken en apparatuur om van elk verblijf een onvergetelijke ervaring te maken.

De gîte Contes de Salme ligt ook in het centrum van Vielsalm, vlakbij alle winkels. (Winkels van eerste levensbehoeften, apotheek, …)

test

test